torstai 9. maaliskuuta 2017

Deittiblogi: Sinkkuus - kaikesta vastuussa itse

Sinkkuus on sitä, että olen kaikesta vastuussa itse. Valitsen ja ostan itse itselleni asunnon. Otan huomioon vain oman työmatkani, ystäväpiirini ja sen tunteen että se vaan tuntui omalta. Valitsen itse sopivan hintahaarukan. En väittele rahasta kenenkään kanssa. Valitsen ja ostan itselleni auton. Otan humioon vain omat tarpeeni, toiveeni ja värimieltymykseni. Valitsen itse sopivan hintahaarukan. En väittele rahasta kenenkään kanssa.

Sinkkuus on sitä, että olen kaikesta vastuussa itse. En voi olettaa kenenkään auttavan asunnon hankinnassa. En voi olettaa, että joku katselisi kanssani asuntoja, kävisi näytöissä ja pohtisi kanssani plussia ja miinuksia. En voi olettaa, että joku pohtisi sopivan kokoisen lainan suuruutta. En voi olettaa, että joku auttaisi hankalien ikkunoiden pesemisessä tai jääkaapin siirtämisessä. En voi olettaa, että joku auttaisi uusien huonekalujen kokoamisessa. En voi olettaa, että kukaan katselisi kanssani autoja ja koeajaisi niitä, että joku tarkistaisi öljyn määrän, lisäisi sitä, ja laittaisi talvella tiivisteisiin jäätymistä estävää ainetta.

Sinkkuus on sitä, että olen kaikesta vastuussa itse, mutta saan yhä uudestaan huomata, että ympärilläni on ihmisiä. On ihmisiä, jotka pyytämättä etsivät minulle asuntoa. Ihmisiä, joiden kanssa voin puhua asunnon ostamisesta. Ihmisiä, jotka rohkaisevat siihen, kun en meinaa uskaltaa. Ihmisiä, jotka tulevat näyttöön mukaan ja katsovat yhtiön tilinpäätöksen läpi. On ihmisiä, jotka tulevat poraamaan taulut seinille ja kuljettamaan tarpeettomat huonekalut Kierrätyskeskukseen. On ihmisiä, jotka tulevat kanssani koeajamaan autoa. Aina jostain ilmaantuu joku, joka kertoo, että ne öljyt kannattaa tarkistaa ja että tiivisteisiin voi laittaa jäätymistä estävää ainetta.

Sinkkuus on sitä, että olen kaikesta vastuussa itse, ja siksi saan koko ajan oppia tekemään asioita itse. Sellaisia asioita, joita en muuten tekisi. Olen onnistuneesti valinnut ja ostanut itselleni asunnon. Puhdistan itse viemärit, pesukoneiden sihdit, ilmanvaihtokanavien venttiilit ja selvitän, millaiset aktiivihiilisuodattimet liesituulettimeeni tarvitaan. Olen onnistuneesti ostanut itselleni auton. Tiedän, että kun autosta hajoavat sytytystulpat, se on ihan normaalia ja että vielä normaalimpaa olisi sytytyskäämien hajoaminen. Osaan ostaa kaupasta oikeaa moottoriöljyä ja lisätä sitä. Sinkkuus on sitä, että voi huomata pärjäävänsä itse, pystyvänsä itse, saavansa itse asioita aikaan.  Se on todistettu. Evindence based.  Sinkkuus on sitä, että jotenkin sitä vaan usein on ihan oikeat ihmiset ympärillä. He eivät ole itsestäänselvyyksiä. Senkin olen saanut itse aikaan. Evidence based.

1 kommentti:

  1. Ihana kun voit vaan todeta, että näin on. Hyvin tuttuja ajatuksia! Kyllä kaikenlaisista taidoista on hyötyä elämässä, koskaan kun ei tiedä milloin täytyy selvitä jostakin asiasta itse. Ja varmaan arvostaisit kumppanissakin sitä, että hän osaa laittaa ruokaa ja pestä ikkunat, eikä ole vaan jäänyt odottelemaan emäntää joka nämä asiat hoitaa ;)

    VastaaPoista